Våra katter

SE*Big Lynx´s Thyme

Smeknamn: Diva

Ras: MCO

Färg: f 02 62

Kön: Hona

Född: 2018-05-27

Far: I Love You Luxury Coons, SK (n 03)

Mor: SE*KobbaCat´s Darling (f 02 21 62)SE*Big Lynx´s Thyme

Denna lilla stjärna har jag haft förmånen att få följa sedan födseln. Hon tittade ut med en väldig fart och stack genast ut i kullen med sin läckra teckning i ansiktet. Jag föll som en fura förstås! En busig tjej med ett helt enastående temperament. Hon är så mjuk och fin i sitt sätt och tar oss alla med storm. Hon lämnar ingen oberörd. Hon kommer från linjer som tilltalar oss mycket, vilket gör det extra spännande att se vad framtiden har att bjuda, då vi hoppas att hon ska komma att bli vår framtida avelshona.

Självklart vill vi visa upp vår lilla pärla, så utställningar kommer det bli en hel del framöver! Det ska bli så spännande att följa denna tjej!

CH SE*Sankt Halvard´s Miss Marmalade

Smeknamn: Inez

Ras: MCO

Färg: f 03 22

Kön: Hona

Född: 2017-01-05

Far: SE*Cooligan´s Devin (d 09 22)

Mor: SE*Sankt Halvard´s Git Gay (f 09 22)

SMA N/N via föräldrarna

HCM N/N via föräldrarna

PK-def N/PK DNA test UC Davis

HCM scan NORMAL 2017-12-12

av kardiolog Miriam Höllmer

HD test NORMAL/NORMAL 2017-12-12

av Miriam Höllmer


SE*Sankt Halvard´s Miss Marmalade

Då vi fick se en bild på Miss Marmalade som nyfödd så visste vi direkt, henne vill vi ha! Till vår stora lycka så blev det så. Självklart föll vi direkt för hennes otroligt vackra täckning och färg, men hon har såklart fler fina egenskaper. Hon är en helt underbar hona med ett fantastiskt temperament. Trygg i sig själv, nyfiken och alltid framåt. Hon är ingen knä katt då hon har alldeles för mycket spring i benen. Det ska hända något roligt hela tiden. Vi älskar henne så otroligt mycket och är så tacksamma att få vara hennes familj och en del av hennes liv. Vi hoppas mycket på Miss Marmalade framöver och ni kommer hitta oss på en hel del utställningar, då hon är en cool Maine Coon som gärnar visar upp sig.

GIP SE*Sankt Halvard´s Lexus

Ras: MCO

Färg: d 09 22

Kön: Hane/Kastrat

Född: 2016-07-30

Far: SE*Cooligan´s Devin (d 09 22)

Mor: SE*Sankt Halvard´s Git Gay (f 09 22)

Vi letade länge efter "DEN" Maine Coon katten innan vi fann Lexus. Lexus har allt vi letade efter. Hans utseende tilltalar oss och personligheten som han besitter är oslagbar. Ett hjärta av guld och snäll som ett lamm. Han är en riktig myskille som gärna vill bäras. Då det är en rejäl Main Coon kille på 9 kg så får vi även vältränade armar på köpet. Han ligger gärna under sitt körsbärsträd och luktar på blommorna dagarna i ända, detta stora och skräckinjagande lodjur. Vi älskar honom till månen och tillbaks. Lexus kommer att dyka upp på katt utställningar lite varstans framöver, då han är alldeles för snygg för att bara ligga hemma och gotta sig.

SE*Sankt Halvard´s Lexus

S*Silver Oak´s Sweet as Candy

Smeknamn: Ester

Ras: MCO

Färg: n 09

Kön: Hona/Kastrat

Född: 2007-11-09

Far: EC Mating Ciska (n 22)

Mor: S*AngelCoon´s Willow (fs 09 24)

Denna vackra Maine Coon lady är vår allra första MCO. Ester var då 2,5 år och före detta avelshona hos en uppfödare i Norrköping. Numera lever hon ett stillsamt liv som kastrat hos oss. Allt som sker är på hennes villkor. En mycket bestämd "Coonis" som gärna bestämmer var skåpet skall stå. Hon är mammas pussgurka då hon helst tyr sig till mig. Ester är så fin mot de andra katterna, då hon gärna går in i en mammaroll och visar dem tillrätta. En mycket klok och på alla sätt och vis speciell katt. Hon ger oss massor av kärlek och tillsammans hoppas vi på många fina år framöver. Då Ester föredrar lugn och ro respekterar vi hennes vilja och låter henne stanna hemma när vi andra åker på utställningar.

S*Silver Oak´s Sweet as Candy

© Copyright. All Rights Reserved. Webdesign Anders Olsson

Maine Coon MCO Mainecoons kattuppfödning

Pineberry